Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akupresszúra képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Akupresszúra - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Akupresszúra
Keresés
Találatok száma - 5 db
Akupresszúra fogalma

Akupresszúra fogalma

Akupresszúra fogalma - Akupresszúra: akupunktúrás pontok puszta kézzel való nyomása. Ide tartozik még ugyanezen pontok elektromos- vagy lézeres készülék segítségével való stimulálása is. Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyerekeknél, tűtől irtózó személyeknél vagy sürgős esetekben ha nincs kéznél tű.

Akupresszúra leírása

Akupresszúra leírása

Ezen módszert Erich Buss doktor fejlesztette tovább. Miután hatékonyságát kardiológiai, endokrinológiai és más osztályokon végzett eredmények támasztották alá, szerzői jogként bejegyzésre került. Megtanítva ennek használatára minden érdeklődőt, Buss doktorral együtt városról-városra járva 1980-1990-ig mintegy 30.000 pácienst sikerült megtanítani e módszer használatára.

Az akupresszúra alapjai

Az akupresszúra alapjai

Az akupresszúra egyfajta hagyományos kínai gyógymód, mely ugyanazon az elven alapul, mint az akupunktúra. Az akupresszúrában azonban - ahogy a neve is mutatja - nyomást gyakorlunk bizonyos pontokra, nem pedig tűket használunk, mint az akupunktúránál.

Masszázsterápia és akupresszúra

Masszázsterápia és akupresszúra

Tél vége felé a legtöbben kisebb-nagyobb mértékben kimerülünk. Nehezünkre esik az összpontosítás, levertek vagyunk, esetleg a fejünk is fáj. Ám mielőtt gyógyszert vennénk be, érdemes alapszinten kipróbálni két ősi praktikát, a masszázst és az akupresszúrát.

Ötperces akupresszúra az arcon

Ötperces akupresszúra az arcon

Ötperces akupresszúra az arcon - Amikor túl sok a stressz, végezz ötperces arcmasszázst. Mielőtt nekifognál, mosd meg a kezed és az arcod, illetve vedd ki a kontaktlencsédet, ha van. Ülj le a tükör elé, csukd be a szemed, és próbáld meg érezni a bal oldali ábrán jelzett kis bemélyedéseket. Továbbra is tartsd lehunyva a szemed, és tapogasd ki a megfelelő pontokat. Az akupresszúrás pontok gyakran olyan érzetet keltenek, mint az apró gödröcskék a csontoknál vagy az ízületeknél, és talán puhábbak vagy kocsonyásabbak, mint az őket körülvevő szövetek. Ha nem vagy biztos abban, hogy rábukkantál egyre, ellenőrizd a tükörben.

Tuti menü