Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ayurvéda testkezelések képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Ayurvéda testkezelések - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Ayurvéda testkezelések
Keresés
Találatok száma - 14 db
Ájurvéda - az egészség forrása

Ájurvéda - az egészség forrása

Manapság egyre divatosabb egészségesen élni. Vagy legalább megpróbálkozni vele. Nem könnyű szakítani a rossz szokásokkal, a megszokott napirenddel. Mindennapos a rohanás, kapkodás, a test és lélek kiszipolyozása. Lassításra, megtorpanásra olykor még a betegség kényszere is kevés. Pedig meg kellene tanulni elcsendesedni, befelé figyelni és minőségében megélni az életet.

Ájurvéda - Wikipédia

Ájurvéda - Wikipédia

Ájurvéda, Ayurveda (szanszkrit, magyarul: Egészségtudomány), a hagyományos indiai orvoslás elsőnek tekintett kézikönyve, az Atharvavéda függeléke. A késő védikus korból (i. e. 1. évezred közepe) származik. Eredetileg metrikus formában jegyezték le, ma ismert változata már prózai részeket is tartalmaz. Metrikailag a hagyományos formákat variálja irodalmi igénnyel. A mű nyolc fejezete különféle betegségekkel és azok gyógymódjaival foglalkozik.

Ajurvédikus fejmasszázs

Ajurvédikus fejmasszázs

Az ájurvédikus fejmasszázst felmelegített ájurvédikus gyógyolajjal végezik (pl. Keshwardhini, Balashwagandhi, stb.). Ezek csodálatos hatású olajok, melyeket legalább hét, de leginkább ennél is több gyógynövényi olaj keverékéből állítanak elő. Egyes ájurvédikus gyógyolajok tartalmaznak brahmi olajat is, amely felszívódván a mély szövetrétegekben, jelentős nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre. A hajhullás megszüntetésére az egyik legkedvezőbb növényi olaj a keswardhini (vagy bhrigrádzs, kesarádzs).

Ayurvéda testkezelések

Ayurvéda testkezelések

Az ayurvéda egy részletesen kidolgozott személyre szabott gyógyászati módszer, amelyben nagy hangsúlyt fektetnek a betegségek kezelésére és az egészség megőrzésére egyaránt. Az ayurvédikus gyógyászati rendszer India ősi, a mai napig megőrzött holisztikus látásmódú gyógyászati rendszere.

Ayurvédia, Ayurvédikus masszázsszolgáltatások

Ayurvédia, Ayurvédikus masszázsszolgáltatások

Ayurvédikus masszázskezelések (Abhyanga masszázs, Navarakizi, Udwartan, Patra-pottali és ayurvédikus szinkronmasszázsok), Ayurvédikus ismeretterjesztés és oktatás. Ayurvédikus masszázsoktatás, babamasszázs tanfolyam kismamáknak, Ayurvédikus babamasszőr képzések. Képzéseink hivatalos felnőttképzés keretén belül folynak, a képzések elvégzésével regisztrált, sorszámozott oklevél szerezhető.

Ayurvedika.hu, I. magyar ayurvédikus portál

Ayurvedika.hu, I. magyar ayurvédikus portál

A portál az ayurvédikus ismeretek terjesztésére, az Ayurvédát ismerő, vagy kereső emberek tájékoztatására szolgál. Tartalma kiterjed az ayurvédikus életmód, táplálkozás, egészség, gyógyászat, és szépségápolás területeire. A honlapon információt kaphatnak az élet legfontosabb aspektusairól, mint a család, a baba-mama kapcsolatok, a gyermeknevelés, de a spirituális útkereséshez is, amelyekkel az ember szolgálhatja saját testi-lelki egészségét.

Ayurvédikus babamasszázs kismamáknak

Ayurvédikus babamasszázs kismamáknak

Az Ayurvédikus babamasszázs speciális gyógyolajokkal végzett masszázsfajta. Őshazája India, ahol napjainkban is a mindennapi mama-baba kapcsolat szerves részét képezi. Hatékonyságában felülmúlja az egyéb masszázsfajtákat. A babamasszázs foglalkozások során megállapítjuk a baba testalkatát Ayurvédikus elvek szerint, mely abban segít, hogy a babát megfelelő gyógyolajjal tudjuk kezelni, valamint megtanulhatják az anyukák az ayurvédikus babamasszázs menetét, miközben hasznos információkkal gazdagodhatnak az ayurvédikus babanevelésről, az ayurvédikus baba-mama kapcsolatokról, azoknak kihívásairól és megoldásairól, hogy babájuk boldog kisbaba lehessen!

Ayurvédikus babamasszázs tanfolyam kismamáknak Kaposváron

Ayurvédikus babamasszázs tanfolyam kismamáknak Kaposváron

Az Ayurvéda India több mint 5000 éves gyógyító tudománya. ?Élet Tudománya?-nak szokták nevezni, mert az ayur az életet, a véda pedig a tudást jelenti. Az ayurvédikus babamasszázs tanfolyam 4 alkalomból áll. A tanfolyamon egyszerre 4-5 kismamával és babájukkal tudok foglalkozni. A masszázs személyre szabott, így a baba az ayurvédikus testtípusának megfelelő olajjal van maszírozva. A masszázs a mama ölében történik.

Ayurvédikus felnőttképzések

Ayurvédikus felnőttképzések

Cégünk, az Ayurvedia, Ayurvédikus masszázs- és oktatóközpont, 2007 óta foglalkozik Ayurvédikus felnőttképzésekkel. Célunk bemutatni a magyar embereknek az Ayurvéda filozófiáját és bevezetni hallgatóinkat az Ayurvédikus masszázsok, az ayurvédikus életmód rejtelmeibe, megőrizve az Ayurvéda hamisítatlan törekvéseit.

Hirdetés
Ayurvédikus masszázs - Astoria

Ayurvédikus masszázs - Astoria

Az ayurvédikus terápiák, így a masszázs is mindig a friss, természetes alapanyagok felhasználására törekszik. A masszázshoz az eredeti ayurvédikus hagyomány szerinti bio minőségű, hidegen sajtolt, természetes növényi olajokat használok. Minden masszázskezelést első alkalommal a vendég ayurvédikus testtípusának meghatározása előz meg. Erre azért van szükség, mert ennek ismeretében választom ki személyre szabottan az alkalmazott masszázsolaj típusát. Az ayurvédikus testalkatnak megfelelő olajjal történő masszázskezelés hozzájárul a doshák egyensúlyának megteremtéséhez. A meleg olajokkal végzett masszázs elősegíti a méregtelenítési folyamatokat, amelyeket minden esetben az adott testrész gyógynövényes gőzölése zár. Ez az eljárás serkenti a méreganyagok távozását a bőrön keresztül, és az olajos masszázzsal együtt sokkal hatékonyabb méregtelenítési folyamatot eredményez. A komplex masszázskezelés az egyik legjobb módszer a test energiaáramlásának és a salakanyagok kiválasztásának serkentésére. A masszázskezelések alkalmazhatóak általános élénkítésre, fáradtság ellen, testi fájdalmakra, mozgásszervi problémákra és stresszkezelésre.

Ayurvedikus masszázs Szegeden

Ayurvedikus masszázs Szegeden

Fehér Zsuzsanna masszőr az Ayurvedával természetgyógyászati tanulmányai során ismerkedett meg, az Ayurveda keralai ágát képviseli. Természetgyógyászatot a szegedi Natura Holisztikum Tudományos Felnőttképző Intézet keretein belül tanult. A képzés során lehetősége volt többek között a fitoterápia, az apiterápia, az aromaterápia, a fűszernövények gyógyászati célú felhasználása, a táplálkozástan, a relaxációs technikák, a mozgás ? és masszázsterápiák (chi - gong, jóga) elsajátítására. 2007-ben letette az ETI (Egészségügyi Továbbképző Intézet) természetgyógyászati alapmodul vizsgáját. 2011-ben végezte el a keralai ayurvedikus masszázstanfolyamot. Mestere Raman Panicker Sudhakaran ayurvedikus panchakarma terapeuta (Kerala) és masszőr, aki több mint 20 éves tanítási és gyógyítási gyakorlattal rendelkezik.

Ayurvédikus testápolás

Ayurvédikus testápolás

Az ájurvéda szerint korán kellene felkelni, reggel 4 és 6 között. Az Ég, a Fény, a Levegő, a Föld és a Víz reggel a legtisztábbak. Így igaz! Miként az is, hogy a kora reggeli napsugarak pusztítják el leginkább a kórokozókat. Ám a korai kelés csak akkor igazán élvezetes, ha a felkelés előtt úgy 10-12 órája már nem ettünk semmit, vagyis az emésztés teljesen befejeződött.

Az ayurvédáról

Az ayurvédáról

Az Ájurvéda India ősi orvostudománya. Kora kb. 5-6000 évre tehető. Összefoglaló feljegyzések i.sz.e. a V I- V. században jelentek meg. Az ájurvéda nem nép- gyógyászat, nem gyógyító vallás, nem misztikus és főleg nem kuruzslás. A gyógyítás tudományos, ellentmondások nélküli és jól egyeztethető a nyugati orvoslással. Haté- konyságának, eredményességének köszönhetően egyre népszerűbb az egész világon. Ezt mi sem igazolja jobban mint az a tény, hogy Európában kb. 3000 ájurvéda szakorvos műkö- dik és egyre több orvos választja az ájurvéda gyógyászatot mint egy külön szakosodást. Az Egyesült Államokban közel 50 egészségügyi szakközépiskola oktatási programjába beve- zették az ájurvédikus terápiák oktatását.

Zoltán Erikával az Ayurvédikus babamasszázsról

Zoltán Erikával az Ayurvédikus babamasszázsról

Zoltán Erika Café c. műsorában az Ayurvédikus babamasszázsról szólt a beszélgetés. Az Ayurvédikus babamasszázs speciális gyógyolajokkal végzett masszázsfajta. Őshazája India, ahol napjainkban is a mindennapi mama-baba kapcsolat szerves részét képezi. Hatékonyságában felülmúlja az egyéb masszázsfajtákat. A babamasszázs foglalkozások során megállapítjuk a baba testalkatát Ayurvédikus elvek szerint, mely abban segít, hogy a babát megfelelő gyógyolajjal tudjuk kezelni, valamint megtanulhatják az anyukák az ayurvédikus babamasszázs menetét, miközben hasznos információkkal gazdagodhatnak az ayurvédikus babanevelésről, az ayurvédikus baba-mama kapcsolatokról, azoknak kihívásairól és megoldásairól, hogy babájuk boldog kisbaba lehessen!

Tuti menü