Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cranio-sacralis masszázsterápia képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Cranio-sacralis masszázsterápia - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Cranio-sacralis masszázsterápia
Keresés
Találatok száma - 6 db
A craniosacralis rendszer (élettan és funkcionális egys

A craniosacralis rendszer (élettan és funkcionális egys

A szerző a craniosacralis rendszerről mint élettani, funkcionális rendszerről ad összefoglaló képet. A craniosacralis rendszer a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi, melynek anatómiai alapja a dura mater, ez a cranium és a sacrum közötti egységért felelős. A cikk a craniosacralis rendszer anatómiai alapjait, funkcióját írja le, emellett ismerteti a rendszer felborulásának okait, következményeit és kezelési lehetőségeit is.

Cranio - Debrecen

Cranio - Debrecen

A craniosacralis terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik. A kezelés jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció,az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása. A craniosacralis terápia egészen más, mint a masszázs, a csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek, a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat. A szervezet természetes ritmusát, hullámait követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

Cranio-sacralis terápia - Natural Balance

Cranio-sacralis terápia - Natural Balance

A craniosacralis (ejtsd. kranioszakrális) terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívül hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőséginek köszönhetően. Általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek, problémák kezelésében is. Serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

Cranio-sacralis videó

Cranio-sacralis videó

Ezen a videón megismerheted a Cranio sacralis terápia lényegét, megnézheted a masszázsterápia fogásait. Ez a videó próbál segítséget nyújtani neked abban, hogy ha a cranisacralis terápiát választanád, mint kezelési módot, akkor ne csalódj benne.

Craniosacralis masszázs | gerincfolyadék áramlása

Craniosacralis masszázs | gerincfolyadék áramlása

A módszert még a 20. század elején William Sutherland amerikai csontkovács dolgozta ki elsőként. Ezt követően születtek meg sorra a tanulmányok a témában, és terjedt el világszerte, iskolák jöttek létre. Ez a technika a koponyában (cranium), és a keresztcsontig (sacrum) a gerincoszlopban pulzáló agy és gerincfolyadékra fókuszál. Ha a folyadék áramlásában akadály keletkezik, vagy ritmusában zavar jön létre, az negatívan befolyásolja a lelkiállapotot és a szervezet működését. A lelki vonatkozások az agyon keresztül bioelektromos úton hat a zsigeri szervekre. A terápia kezelési felülete magában foglalja a koponya valamennyi csontját, arcot, szájat, a koponyacsontot. Ez a gerincvelői folyadékrendszer hasonlóan a szívérrendszerhez, vagy a légzőrendszerhez, érezhető ritmussal bír, és ennek megfigyelése segít az orvosoknak annak megállapításában, hogy a test jól működik e, és ha probléma van, hol kell végrehajtani a kezelést.

Craniosacralis terpáia az idegrendszerre

Craniosacralis terpáia az idegrendszerre

Formasszázs Stúdiónál képzett masszőr várja az őket felkereső pácienseket. Craniosacralis terápia kiváló választás amennyiben az idegrendszerrel kapcsolatos bármilyen jellegű panasz merül fel. Széles körben sok fajta panasz kezelésére szolgáló masszázs, allergiára, hát- és fejfájásra, mozgásszerv kezelésére, pszichés és immunrendszeri panaszok kezelésére egyaránt jó választás. A kezelési területekről részletesebben is lehet olvasni a stúdió weblapján, valamint előzetes időpont egyeztetés után a XIII. kerületben lehet felkeresni.

Tuti menü