Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Masszázsterápia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Masszázsterápia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 169 db
A cellulit masszázsterápia

A cellulit masszázsterápia

A cellulitmasszázs természetes, hatékony és kényelmes módon karcsúsít, átformálja testkontúrját, megemeli a popsit és segít eltüntetni a narancsbőrt. A masszázs bőrt feszesebbé, puhábbá és selymesebbé varázsolja. Menete: - Nyirokcsomók, vesepontok, hólyagpontok masszázsa. - Hason perisztaltika beindítása masszázzsal. Hason nincs zsírtörés. - Szükség esetén: vádlik cellulitmasszázsa, köpölyözése, hátulról combok cellulit masszázsa, köpölyözése, popsi cellulitmasszázs, köpölyözése, majd ugyan ezen területek mézes masszázsa, következik. A mézes masszázs segít kihozni a nyirkokon és megnyílt pórusok keresztül a salakanyagot, és a bőrt selymessé, bársonyossá teszi. - Majd megfordul a vendég és a combok cellulit masszázsa, köpölyözése, mézesmasszázsa következik. - Befejezésként vérkeringést fokozó krémmel bekenjük, majd fóliával betekerjük a vendéget, amiben 20 percet pihen meleg takaróban. - A masszázshoz életmód-tanácsadás is hozzátartozik. És sok folyadék fogyasztása!

A craniosacralis rendszer (élettan és funkcionális egys

A craniosacralis rendszer (élettan és funkcionális egys

A szerző a craniosacralis rendszerről mint élettani, funkcionális rendszerről ad összefoglaló képet. A craniosacralis rendszer a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi, melynek anatómiai alapja a dura mater, ez a cranium és a sacrum közötti egységért felelős. A cikk a craniosacralis rendszer anatómiai alapjait, funkcióját írja le, emellett ismerteti a rendszer felborulásának okait, következményeit és kezelési lehetőségeit is.

A csontkovácsolás virágkorát éli

A csontkovácsolás virágkorát éli

A csontkovácsolás ma világszerte virágkorát éli. Tömegek kívánják a tradicionális orvoslás mellett a nemegyszer túlmisztifikált manuálterápiát igénybe venni. E terápia az orvostudománynak viszonylag új fejezete, amelynek létrehozásában felhasználásra kerültek az orvostudomány legkorszerűbb ismeretei. Megvannak az elméleti alapjai, speciális diagnosztikai, és terápiás módszerei, amelyek egyedül rá jellemzőek. Rendkívül magas hatásfokú a betegek kezelésében a patológia különböző formáinak esetén, mindenekelőtt a támasztó-mozgató rendszer megbetegedéseinél.

A gyógyító jellegű gyógymasszázs

A gyógyító jellegű gyógymasszázs

A gyógymasszázst gyógyító jelleggel végzik, általában orvosi utasításra. A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs, tehát az európai irányzathoz tartozik. A gyógymasszázs kifejezetten a nem teljes értékűen működő testrészekre irányul. A kezelés időtartama teljes mértékben a panasz mennyiségétől és erősségétől függ. A gyógymasszázs, amellett, hogy enyhíti a panaszokat, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja az izmokat, növeli a teljesítményt, továbbá az immunrendszerre is pozitív hatással van. Fájdalomcsillapító hatása kettős. Elsősorban az idegvégződésekre gyakorolt behatás által gátolja az fájdalmas ingerek eljutását az agyba, tehát hasonlóképpen csillapítja a fájdalmat, mint a fájdalomcsillapító tabletták. Továbbá speciális területeken való mechanikus behatás által az agyat fokozott endofrin termelésre készteti, amely szintén fájdalomcsillapítóként hat a szervezetre. A gyógymasszázs nyugtató hatása is közismert, hiszen az izmok ellazítása stressz oldó hatással bír.

A gyógymasszázs helyi hatásai

A gyógymasszázs helyi hatásai

A gyógymasszázs jótékony hatása már régről ismert. A gyógymasszázs alkalmazható mozgásszervi megbetegedések, izomfájdalmak kezelésére, de enyhíthetjük vele a fáradtságot és az álmatlanságot is. A gyógymasszázs javítja a vérkeringést, fellazítja a letapadt izmokat, és stresszoldó hatásának köszönhetően közérzetünk jelentősen javulhat. A masszázs a gondoskodás és a törődés pozitív módszere, amely jelentős hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre. Nagyban hozzájárul a testi és lelki ellazuláshoz, széles körű terápiás hatása van, továbbá a testet felfrissítő masszázs a pszichés feszültségeket is oldja. Napjainkban a tudományos kutatások is igazolják a masszázs gyógyító hatását. A masszázs sokféle egészségügyi probléma kezelésénél jelent segítséget, pl. a stresszel összefüggő betegségeknél, mint a feszültség miatti fejfájás, kóros álmatlanság, magas vérnyomás és a hátfájás. Enyhíti a depressziót, a szorongást és a fájdalmat. Jótékony hatású a mozgásszervi problémák gyógyításánál, az izületi gyulladás, emésztési zavarok, székrekedés és stressz okozta hasi fájdalom enyhítésénél.

A gyógymasszázs ismertetése

A gyógymasszázs ismertetése

Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló rendszeres masszázs kezelés, mely a svéd masszázs fogásain alapul. A gyógymasszázs eszköztárába tartozik még a szegment-, kötőszöveti- és csonthártyamasszázs plusz a kimozgatások a kiegészítő fogásokkal együtt. A gyógymasszázst lehet különféle fizikoterápiás kezeléssekkel, valamint gyógytornával társítani.

A gyógymasszázsról

A gyógymasszázsról

A gyógymasszázs OKJ-s szakma, középfokú egészségügyi képesítés. - Alkalmas munkvállalásra, és magánpraxis gyakorlására - Nincs köze a természetgyógyászathoz és nem áll rokonságban az alternatív masszázsokkal A gyógymasszőr munkája - A mozgásrendszert érintő betegségek gyógyulási folyamatait, és a megelőzést segíti - Az életmódból adódó tünetek - hátfájás, derékfájás stb. - csaknem egyetlen, valóban hatékony terápiája - Hatékonysága attól függ, hogy mennyire megalapozottak az elméleti ismeretek - A gyógymasszázs első sorban szellemi tevékenység, melynek eszköze a kéz. - A verejtékező, dögönyöző, masszőr nem áll szakmája magaslatán, mert nyers erővel akarja pótolni a hiányzó tudást.

A hangmasszázs hatásmechanizmusa

A hangmasszázs hatásmechanizmusa

A masszázshoz a páciens kényelmes ruhában elhelyezkedik egy kezelőágyon, vagy a földön kialakított fekhelyen. Meghatározott kezelési menetet követve, a test egyes pontjaira különböző méretű tálakat helyezünk, melyeket filc ütővel lágyan megütünk. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszál végeinél. A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli s a folyamatos hang és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések eredményeként segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.

A hangmasszázs lényege

A hangmasszázs lényege

Először is röviden szeretném bemutatni a kezelés lényegét: a hangmasszázs egy hatékony lazító módszer, melyet tibeti hangtálakkal végzünk ruhán keresztül úgy, hogy a tálakat ütéssel rezgésbe hozzuk. A páciens kényelmesen elhelyezkedik a kezelő ágyon, vagy a földre helyezett matracon. Meghatározott kezelési mentet követve a test különböző pontjaira más-más méretű hangtálakat helyezünk el, amit filcütővel megütünk.. A hangtálakból előhívott rezgések koncentrikus körökben végigáramlanak a testen, megmozgatva sejtjeinket is. Ha a test blokkmentes, a rezgések könnyen áthaladnak a testen és kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végeinél.

Hirdetés
A lávaköves masszázsterápia jótékony hatásai

A lávaköves masszázsterápia jótékony hatásai

A lávaköves masszázs jótékony hatásai - A kezelés ellazítja az izmokat, fokozza a nyirokkeringést és javítja a közérzetet. Emellett a lávaköves masszázs a stresszoldásra, a koncentráció és az agy működés javítására, az anyagcsere gyorsítására és a vese kiválasztásának elősegítésére is kiválóan alkalmas. A lávaköves masszázs az összes masszázsfajta pozitív élettani hatásait ötvözi.

A Lélek Illata, 11. ker.

A Lélek Illata, 11. ker.

Az általam alkalmazott masszázsok és lélekterápiák alkalmasak a stressz, az energetikai és érzelmi blokkok oldására, egészség megőrzésre és betegségek megelőzésére. Segítenek mindennapi élethelyzeteink könnyebb kezelésében a lazítás, relaxálás segítségével és önmagunk jobb megismerése által. De ha éppen szépülni vagy fogyni szeretnél, egy testre szabott masszázs- és gyógyprogrammal segítek célod elérésében. Ha kíváncsi vagy ezekre a páratlan gyógymódokra, szeretettel várlak.

A Ma-uri gyógyítás művészetének kezdete

A Ma-uri gyógyítás művészetének kezdete

A Huna szakrális tudásának ősi forrása: A Plejádok csillagemberei és a MU a Csendes óceánban. A Huna tan 5000 évvel ezelőtt jelent meg a Földön (maori nyelven: Papa-tua-nuku). Egy ősi polinéz dal következőképpen szól: "A Fehér Fény Népe különleges, fénybeli hajókon érkezett. Átkelték az összezavarodottság és a sötétség óceánját. A Káoszból egyenesen a Fényre lépték, a Láthatár Ölébe (Csendes Óceán). Találkoztak emberi lényekkel, melyeket "Szőrösöknek" nevezték: Tena Te Tangata Puhuru Nei. A Fény Lényei átadták a Szőrösöknek a Huna (Rejtett Tudás) titkait." A polinéz legendák kiterjesztik a fenti dalt: A Fehér Fény Lényei Plejádok csillagképből, egy fényösvényen érkeztek a legendabeli csendes-óceáni szárazföldre, a MU -ra, ahol új otthont és békességet kerestek. Emberi formát öltöttek és a MU lakói között a titkos erő embereiként váltak ismertté. Csakugyan jellegzetes fizikai erővel és magas szintű szellemi technikával megáldott emberek voltak. Megosztották a Hunáról szerzett szent tudásukat a MU lakóival, és megmutatták, hogyan lehet a test- szellem- lélek harmóniáját elérni az energia és a gondolat erejével.

A Ma-uri masszázs titkai

A Ma-uri masszázs titkai

A masszőz szinte táncol, s a zene ütemére alkarjával mindannyiszor végigsimít a vendégen. Az új-zélandi maorik szertartásából nőtte ki magát e különleges masszázs. Elősegíti az áramlást, a test és lélek harmóniáját. Sokáig kereste az útját az egri Czövek Zsuzsanna. Előbb óvónőként pátyolgatta az aprónépet, aztán marketingasszisztensként munkálkodott a Barbie babák gyártójánál. Közben színésznőként próbálgatta tehetségét, sőt, egy joghurtos tévéreklámban is megmutatta magát. Jóformán egy álom vezette rá arra, hogy a MA-URI masszázs lenne az, amiben végre kiteljesedhet. Mindez négy és fél éve történt. A különleges mozdulatsorokat előbb itthon tanulgatta, majd Dániában, végül pedig Új-Zélandon sajátította el a maorik szertartásszerű, tánchoz hasonlatos technikáját, mely az ötezer éves polinéz Huna filozófiához kapcsolódik.

A mézes masszázsterápia

A mézes masszázsterápia

A folyékony aranyként csordogáló méz megbizsergeti az érzékszerveinket, látványa szemet gyönyörködtető, és már a szánkban érezzük a selymesen édes ízt. Mindenben el tudom képzelni, amit édesíteni kell, de, hogy a hátamra folyassák? Pedig a méz jótékony hatását a wellness paradicsomokban nemcsak belsőleg alkalmazzák, hanem magas vitamin, ásványi anyag és enzimtartalma miatt a bőr és a test szépítésére is bevetik. Mindig kitalálnak valami újat, gondolhatnánk, pedig a mézes masszázs nem új keletű dolog. Több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat.

A nyirokrendszer és az immunrendszer kapcsolata

A nyirokrendszer és az immunrendszer kapcsolata

Nyiroknedv keletkezik, amikor a kisartériákból folyadék préselődik ki a szövetekbe. Láthatóvá akkor válik, ha például megégetjük a bőrünket, vagy feltöri a cipő a sarkunkat, és kis, szalmasárga színű, áttetsző folyadékkal teli hólyagocskák keletkeznek; ezek terméke tehát a nyiroknedv. Ennél sokkal drasztikusabb módon halmozódik fel, ha egy adott területen gátolt az elfolyás; gyulladások, traumák, besugárzást követő hegesedés miatt stb. Ilyenkor a szövetekben pangó nyiroktól az érintett részek megduzzadnak, a bőr fényesen kifeszül. A nyirokcsomók feladata nemcsak a beérkező nedv megszűrése, hanem az adott alkotóktól függően olyan sejteket, faktorokat is termelnek, melyek az immunrendszer komplex működését szabályozzák.

A reflexológiáról minden egy helyen

A reflexológiáról minden egy helyen

A szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.

A svédmasszázs alapfogásai

A svédmasszázs alapfogásai

A svédmasszázs alapfogásai: - Simítás - Dörzsölés - Gyúrás - Csipkedés - Ütögetés - Rezegtetés - Kirázás A simítás célja a kontaktusteremtés. Mindig meleg kézzel nyúljunk a masszírozandó személyhez vagy felülethez, hogy jó érzést keltsünk benne. A simítással megnyugtatjuk a vendéget, és jó hatást gyakorolunk idegrendszerére.

Tuti menü