Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Masszázsterápia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: A svédmasszázs - Ayurvédia [2. oldal]
részletek »

Masszázsterápia képes leírás: A svédmasszázs - Ayurvédia [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 167 db
A svédmasszázs ellenjavallatai

A svédmasszázs ellenjavallatai

A Svédmasszázs hatásmechanizmusa miatt egyes esetekben ellenjavalt, mivel olyan folyamatokat katalizál, amelyek hátrányosan hathatnak meglévő kóros állapotokra, illetve nőknél a menstruáció erősödéshez vezethet, terhesség esetén pedig a méh túlzott vérbősége ellenjavallt.

A talpmasszázs alapjai

A talpmasszázs alapjai

A reflexológia kínai eredetû, közel 5000 éves gyógymód, de a régészeti leletek szerint az ókori Egyiptomban is ismerték a módszert, aztán mintha feledésbe merült volna. Reneszánszát 1913-tól éli: ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el.

A thai masszázs eredete

A thai masszázs eredete

A hagyományos thai masszázs - amelyet Thaiföldön Nuad-ként ismernek - eredete az indiai ayurveda- és jóga tanításokban rejlik, és a tradícionális kínai orvoslás hatására alakult ki. A technikákat már a Krisztus előtti 3. évszázadtól kezdve generációkon keresztül adták mindig tovább. A nyelvhasználatban elterjedt thai masszázs kifejezés ellenére itt egy komplex kezelésről van szó, és nem pedig egy nyugati értelemben vett anatómiai masszázsról. A hagyományos thai masszázs az ún. teljességre törekvő gyógymódok közé tartozik, és abból indul ki, hogy a testben energia pályák (meridiánok) futnak. Ezeken fontos akupresszúrás pontok helyezkednek el, amelyeket a gyógyítási eljárásba bevonnak, és amelyeken keresztül az életenergia (Qi) működésbe hozható.

A vákuumkezelés - a vákuum masszázs

A vákuumkezelés - a vákuum masszázs

A vákuumkezelés az ókori Mezopotámiából származó emblémák szerint már i.e. 3000 évvel is ismert volt. A régi görögöknél a köpölyöző harang neves orvosok jelének számított ez is utal annak az időbeli fontosságára. A XIX. századig a módszer világszerte elterjedt és hatásos eljárásként alkalmazták számos betegség kezelésében. Az ókor nagy orvosainak kezelési módszere az utóbbi néhány évben mintha kezdene újra ismertté és elterjedté válni. Elsősorban a kozmetikai kezelések hatásának javítására fejlesztett ki több cég is ötletes, könnyen kezelhető készüléket, mellyel folyamatos vákuumot lehet fenntartani, illetve a beállítástól függően a szívóhatás ereje akár ritmikusan, pulzálva változhat is. Ennek köszönhetően fokozódik a kezelés hatékonysága, intenzitása, s könnyebb a gyakorlatban történő használat is.

A Yumeiho masszázsterápia titkai

A Yumeiho masszázsterápia titkai

A Yumeiho kínai és japán gyógymódokon alapuló keleti masszázsfajta. A Shaolin harcművészek teljesítményfokozó, egészségmegőrző technikáját átvéve és továbbfejlesztve Masayuki Saionji (1943-2005) japán mester állította össze ezt az alapfokon száz elemből álló terápiát.

Ájurvéda - az egészség forrása

Ájurvéda - az egészség forrása

Manapság egyre divatosabb egészségesen élni. Vagy legalább megpróbálkozni vele. Nem könnyű szakítani a rossz szokásokkal, a megszokott napirenddel. Mindennapos a rohanás, kapkodás, a test és lélek kiszipolyozása. Lassításra, megtorpanásra olykor még a betegség kényszere is kevés. Pedig meg kellene tanulni elcsendesedni, befelé figyelni és minőségében megélni az életet.

Ájurvéda - Wikipédia

Ájurvéda - Wikipédia

Ájurvéda, Ayurveda (szanszkrit, magyarul: Egészségtudomány), a hagyományos indiai orvoslás elsőnek tekintett kézikönyve, az Atharvavéda függeléke. A késő védikus korból (i. e. 1. évezred közepe) származik. Eredetileg metrikus formában jegyezték le, ma ismert változata már prózai részeket is tartalmaz. Metrikailag a hagyományos formákat variálja irodalmi igénnyel. A mű nyolc fejezete különféle betegségekkel és azok gyógymódjaival foglalkozik.

Ajurvédikus fejmasszázs

Ajurvédikus fejmasszázs

Az ájurvédikus fejmasszázst felmelegített ájurvédikus gyógyolajjal végezik (pl. Keshwardhini, Balashwagandhi, stb.). Ezek csodálatos hatású olajok, melyeket legalább hét, de leginkább ennél is több gyógynövényi olaj keverékéből állítanak elő. Egyes ájurvédikus gyógyolajok tartalmaznak brahmi olajat is, amely felszívódván a mély szövetrétegekben, jelentős nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre. A hajhullás megszüntetésére az egyik legkedvezőbb növényi olaj a keswardhini (vagy bhrigrádzs, kesarádzs).

Akupresszúra fogalma

Akupresszúra fogalma

Akupresszúra fogalma - Akupresszúra: akupunktúrás pontok puszta kézzel való nyomása. Ide tartozik még ugyanezen pontok elektromos- vagy lézeres készülék segítségével való stimulálása is. Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyerekeknél, tűtől irtózó személyeknél vagy sürgős esetekben ha nincs kéznél tű.

Hirdetés
Akupresszúra leírása

Akupresszúra leírása

Ezen módszert Erich Buss doktor fejlesztette tovább. Miután hatékonyságát kardiológiai, endokrinológiai és más osztályokon végzett eredmények támasztották alá, szerzői jogként bejegyzésre került. Megtanítva ennek használatára minden érdeklődőt, Buss doktorral együtt városról-városra járva 1980-1990-ig mintegy 30.000 pácienst sikerült megtanítani e módszer használatára.

Alacsony libidó, migrén, álmatlanság? Válasz: Shiatsu

Alacsony libidó, migrén, álmatlanság? Válasz: Shiatsu

Levert vagy, gyakran fáj a fejed és álmatlanság kínoz? Szeretnél a hosszú téli hónapok után végre feltöltődni életenergiával? Akkor válaszd a Shiatsu-masszázst, amelyet most masszőr szakértőnk ajánl neked! A Shiatsu (ejtsd siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás. Holisztikus szemléletű masszázsterápia, amely nem egy tünetre/tünetegyüttesre koncentrál, hanem az egész szervezetre, és részben a kínai akupresszúrára épül. Nevét onnan kapta, hogy a szakember a masszírozó mozdulatokat a test meghatározott pontjain főleg ujjnyomással végzi. Az erősebb mozdulatokhoz a masszőr a térdet, talpat, könyököt és a tenyereket is használhatja.

Alapok a csontkovácsolásról

Alapok a csontkovácsolásról

Két nagyon fontos dolgot leszögezhetünk a csontkovácsolásról. Egyrészről nem tünetileg kezelem vele a fájdalmat, hanem annak kiindító okát igyekszem megszüntetni, ami - bár a módszer a múltban gyökerezik - messze előre mutat az orvoslás történetében. Másodsorban a hiedelmekkel ellentétben nem visszateszem a kimozdult izületet, hanem a körülötte lévő izom fellazításával majd egy szakértő csontkovács mozdulattal lehetőséget teremtek arra, hogy az izület megtalálja a nekirendelt helyét. Erre azért van így szükség, mert a fájdalom oka az elmozdult izület és az ennek következtében megfeszülő izmok és inak. A fájdalom - a probléma, zavar, ami kialakult a testben - az azért alakult ki, mert a test izomzata megfeszül például a gerincoszlopnál vagy a csípőnél, aminek következtében a terhelés a térdet, bokát, vagy az izületeket másiként érinti.

Alternatív gyógymasszázs tanfolyam

Alternatív gyógymasszázs tanfolyam

Bővítse tudását masszázstanfolyamaink segítségével! Alternatív ízület. és gerincterápia, különleges, Yakandoo masszázs tanfolyam, vagy a Yumehio módszer titkai? Válassza ki az Önnek legjobban tetsző kurzusok kínálatát. Tanfolyamainkon nem csak a technika részleteivel ismerkedhet meg, de gyakorlatszerzésre is lehetősége van. Nálunk a már praktizáló szakemberek, és a csak tudásokat bővíteni igyekvők is találnak megfelelő tanfolyamot. Válassza ki a legjobb időpontot és jelentkezzen online! Kérdés esetén hívjon bátran.

Ananda masszázsterápia

Ananda masszázsterápia

Ananda Masszázs: egy rendkívül hatékony, többféle masszázstechnikát kombináló, intenzív és egyben meditatív masszázsterápia, mely olyan, mint egy relaxációs utazás. Célomnak tartom, hogy a ?mai kor? túlhajszolt, kimerült, stresszel teli emberét hozzásegítsem a jó közérzet és az örömteli élet eléréséhez, hogy ez az állapot állandóan jelenlévő, természetes igénnyé váljon, a kibillent lelki egyensúly és a meggyengült egészség helyreállításának és megőrzésének érdekében! Vendégeimet kellemes környezetben tudom fogadni, a 11. kerületi Kőérberek-Tóvárosban. Amennyiben ÖN is szeretné megtapasztalni az újjászülettem-érzés magával ragadó, csodálatos élményét, és kíváncsi rá, hogy a rendszeresen alkalmazott ANANDA masszázsterápia révén hogyan kezd kibontakozni egy jobb és teljesebb emberi élet, akkor ne habozzon, keressen a honlapomon található elérhetőségek valamelyikén!

Ayurvéda testkezelések

Ayurvéda testkezelések

Az ayurvéda egy részletesen kidolgozott személyre szabott gyógyászati módszer, amelyben nagy hangsúlyt fektetnek a betegségek kezelésére és az egészség megőrzésére egyaránt. Az ayurvédikus gyógyászati rendszer India ősi, a mai napig megőrzött holisztikus látásmódú gyógyászati rendszere.

Ayurvédia, Ayurvédikus masszázsszolgáltatások

Ayurvédia, Ayurvédikus masszázsszolgáltatások

Ayurvédikus masszázskezelések (Abhyanga masszázs, Navarakizi, Udwartan, Patra-pottali és ayurvédikus szinkronmasszázsok), Ayurvédikus ismeretterjesztés és oktatás. Ayurvédikus masszázsoktatás, babamasszázs tanfolyam kismamáknak, Ayurvédikus babamasszőr képzések. Képzéseink hivatalos felnőttképzés keretén belül folynak, a képzések elvégzésével regisztrált, sorszámozott oklevél szerezhető.

Ayurvédia, kínai cellulit masszázs (11. ker.)

Ayurvédia, kínai cellulit masszázs (11. ker.)

A Kínai-méli cellulit masszázs célja, a testünk különböző részein keletkezett narancsbőr hatékony eltávolítása speciális fogástechnikák segítségével. Az erőteljes intenzív masszázs során a lerakódott fölösleges zsírsejteket összetörjük, majd a kezelés végén gumiköpöly vákuumhatásával fokozzuk az elérni kívánt hatást. A cellulit masszázs hatására meglazítjuk a zsírszöveteket, serkentjük a vérkeringést és így felgyorsul a sejtek anyagcseréje. Egy kúraszerűen alkalmazott cellulit kezelés eredménye simább, feszesebb bőr, mely cm-ben mérhető. Kedvezményes bérletekkel és ajándékutalványokkal támogatjuk egészségét! Masszázsaink elérhetők Budapest zöld, 11. kerületi részében Masszázsközpontunkban! Kedvezményes árakkal és barátságos környezetbe várjuk kedves leendő vendégeinket!

Tuti menü