Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mézes masszázsterápia képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Mézes masszázsterápia - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Mézes masszázsterápia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A mézes masszázsterápia

A mézes masszázsterápia

A folyékony aranyként csordogáló méz megbizsergeti az érzékszerveinket, látványa szemet gyönyörködtető, és már a szánkban érezzük a selymesen édes ízt. Mindenben el tudom képzelni, amit édesíteni kell, de, hogy a hátamra folyassák? Pedig a méz jótékony hatását a wellness paradicsomokban nemcsak belsőleg alkalmazzák, hanem magas vitamin, ásványi anyag és enzimtartalma miatt a bőr és a test szépítésére is bevetik. Mindig kitalálnak valami újat, gondolhatnánk, pedig a mézes masszázs nem új keletű dolog. Több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat.

Mézes masszázs más néven mézmasszázs

Mézes masszázs más néven mézmasszázs

A méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szevezet tisztítására, méregtelenítésére. A mézmasszázs reflektorikus úton fejti ki hatását. A hagyományos kínai orvoslás szerint az egészség feltétele az életenergia, a csi (chi) akadálytalan áramlása a testben. Ha ez az áramlás valahol blokkolódik, betegségek kialakulásához vezet. A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. Segít a kötőszövet rendellenes letapadásainak megszüntetésében.

Tibeti mézmasszázs

Tibeti mézmasszázs

Ha már spirituális gyógyításról van szó, Tibet tradicionális szellemi erejéről nem szabad megfeledkezni. És mint minden gazdag kultúra, a tibeti hagyomány is őriz olyan sajátos masszázs technikákat, melyek nem hasonlíthatóak másokhoz. A kezelés talán azokat az eljárásokat idézi, ahol a masszázshoz használt anyagnak van igazán fontos szerepe. A masszázs során nincsenek sem simító, sem gyúró vagy ütögető mozdulatok, a módszer a méz gyógyító erejére támaszkodik. A technika megtalálható a kínai és az orosz népi orvoslásban is, nyugatra orosz mézmasszázsként is ismerik.

Toplistás masszázsok: A mézes testszépítő masszázs

Toplistás masszázsok: A mézes testszépítő masszázs

A helyszín és az előkészületek megegyeznek az egyéb masszázsok esetén elvárt feltételekkel. Kellemes hőfokú kiszellőztetett helységben a páciens kényelmesen elhelyezkedik, és a terapeuta elkezdi a munkát. Különbség azonban a kivitelezés területén jelentős. A mézes masszázs nem alkalmazható szőrös testfelszínen, ezért férfiakon ritkábban használnak mézes terápiát. A masszázs legtöbbször pontosan körülírt területen történik. Ilyen terület a far, a combok, a hát. Ritkábban alkalmazunk teljes hátsó alakos kezelést is, ez viszont a nagy felület miatt jelentős munkát ró a kezelőre.

Tuti menü