Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyirokdrenázs képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Nyirokdrenázs - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Nyirokdrenázs
Keresés
Találatok száma - 7 db
A nyirokrendszer és az immunrendszer kapcsolata

A nyirokrendszer és az immunrendszer kapcsolata

Nyiroknedv keletkezik, amikor a kisartériákból folyadék préselődik ki a szövetekbe. Láthatóvá akkor válik, ha például megégetjük a bőrünket, vagy feltöri a cipő a sarkunkat, és kis, szalmasárga színű, áttetsző folyadékkal teli hólyagocskák keletkeznek; ezek terméke tehát a nyiroknedv. Ennél sokkal drasztikusabb módon halmozódik fel, ha egy adott területen gátolt az elfolyás; gyulladások, traumák, besugárzást követő hegesedés miatt stb. Ilyenkor a szövetekben pangó nyiroktól az érintett részek megduzzadnak, a bőr fényesen kifeszül. A nyirokcsomók feladata nemcsak a beérkező nedv megszűrése, hanem az adott alkotóktól függően olyan sejteket, faktorokat is termelnek, melyek az immunrendszer komplex működését szabályozzák.

Manuális nyirokmasszázs Budán

Manuális nyirokmasszázs Budán

12.kerületi rehabilitációs és gyógytorna központunkban számos terápiás módszert alkalmazunk. Szakképzett gyógytornászaink végzik a nyirokdrenázs kezelést. A terápia négy elemből áll össze: a manuális nyirokdrenázsból, a bőrápolásból, a kompressziós terápiából (rugalmas pólyákkal és kompressziós harisnyával) és a nyirokkeringést serkentő tornából. Ezek együttese biztosít hatásos eredményt.

Nyirokmasszázs - InforMed

Nyirokmasszázs - InforMed

Hazánkban még csak kevesen ismerik, és csupán néhány helyen alkalmazzák a nyirokmasszázst. Nyugaton azonban alig van olyan egészségügyi intézmény, kúrahotel, szanatórium, ahol ne lenne -idegen szóval - " lymphdrenázs". Hihetetlen népszerűségét nemcsak annak köszönheti, hogy rendkívül kellemes, nyugtató, feszültségoldó hatású, hanem rengeteg baj kezelésére is igen komoly eredményekkel alkalmazható. A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekből történő salakanyag-kiválasztást. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Nyirokmasszázs a Nagymező utcában

Nyirokmasszázs a Nagymező utcában

Szeretettel várom kedves Vendégeimet a VI. Nagymező utcában! Nyirokmasszázzsal és táplálkozási tanácsokkal igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak. Alternatív nyirokmasszázst végzem, mely a többi nyirokmasszázzsal szemben kiegészül akupresszúrás és reflexzónás pontok ingerlésével is, ez nagyban megnöveli a kezelés hatékonyságát! Immunrendszerünk erősítésére, gyakori visszatérő fertőzések megszüntetésére, méregtelenítő, tisztító kúrák támogatására, fogyás segítésére, narancsbőr eltüntetésére kiváló módszer! Bakos Tünde Okleveles talp és nyirokmasszőr.

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen - Hazánkban még csak kevesen ismerik, és csupán néhány helyen alkalmazzák a nyirokmasszázst. Pedig az egyik legjobb módszer a cellulitisz eltüntetésere. A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs képességét, és segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztást. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Csökkenti a gyulladáskészséget, segíti a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Táskás szem, bedagadt lábak?

Táskás szem, bedagadt lábak?

Ödéma, kimerültség vagy allergia az oka? A gyengéd nyirokmasszázs, a méregtelenítés és néhány természetes alapanyagú készítmény csodát tehet. Ha valakinek reggelente gyakran duzzadt a szeme, cellulitises a bőre, püffedt a lába, esetleg pattanásos az arca, akkor feltehetőleg zavar keletkezett a nyirokkeringésében. A nyirok egy tejfehér szövetnedv, amely a nyirokpályákon keresztül az egész szervezeten átáramlik. Az anyagcsere-salakanyagokat, a méreganyagokat és a baktériumokat szállítja el a szövetekből. E rendszer szűrői, a nyirokcsomók a szervezetben mindenütt megtalálhatók. Jól kitapinthatók a nyakon, a hónaljban és a combhajlatban. Mandula- vagy fülgyulladás esetén például a fül mögötti csomók duzzadnak meg. A nyirokcsomók a nem lebontható anyagokat gyűjtik össze, ezeket innen szállítja el a nyiroknedv.

Timi masszázs és testkezelés

Timi masszázs és testkezelés

A nyirokmasszázst Dr. Emil Vodder Dán orvos, masszázs terapeuta és felesége fejlesztette ki, 1930-as években. Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben, így akadálytalan működése rendkívül fontos. A nyirokmasszázs hatékonyan csökkenti a nyirokpangás által okozott tüneteket (duzzadt boka, narancsbőr). A nyirok keringés aktiválásával beindul a szervezet öntisztító, méregtelenítő folyamata, és a méreganyagok kiürülnek a vesén, emésztőrendszeren keresztül. A méregtelenítés hatásra erősödik az immunrendszer, mely beindítja az öngyógyító folyamatokat. A nyirokmasszázs jótékonyan hat az idegrendszerre is; nyugtat, ellazít, elősegíti a pihentető alvást, javítja a közérzetet.

Tuti menü