Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vákuum masszázsterápia képes leírás - Masszázsterápia.tlap.hu
részletek »

Vákuum masszázsterápia - Masszázsterápia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: masszazsterapia.tlap.hu » Vákuum masszázsterápia
Keresés
Találatok száma - 6 db
A vákuumkezelés - a vákuum masszázs

A vákuumkezelés - a vákuum masszázs

A vákuumkezelés az ókori Mezopotámiából származó emblémák szerint már i.e. 3000 évvel is ismert volt. A régi görögöknél a köpölyöző harang neves orvosok jelének számított ez is utal annak az időbeli fontosságára. A XIX. századig a módszer világszerte elterjedt és hatásos eljárásként alkalmazták számos betegség kezelésében. Az ókor nagy orvosainak kezelési módszere az utóbbi néhány évben mintha kezdene újra ismertté és elterjedté válni. Elsősorban a kozmetikai kezelések hatásának javítására fejlesztett ki több cég is ötletes, könnyen kezelhető készüléket, mellyel folyamatos vákuumot lehet fenntartani, illetve a beállítástól függően a szívóhatás ereje akár ritmikusan, pulzálva változhat is. Ennek köszönhetően fokozódik a kezelés hatékonysága, intenzitása, s könnyebb a gyakorlatban történő használat is.

Hogyan hat a vákuummasszázs?

Hogyan hat a vákuummasszázs?

Hogyan hat? - Reflexesen: A Head-féle zónák perifériás, vegetatív és érző idegvégződéseknek izgatásával a belső szervek működését stimulálja, illetve oldja a görcsöket ezért például a hasi fájdalmak, vagy az asztmás köhögési rohamok csillapíthatók. Helyileg: Enyhe, rövidebb hatás esetén összehúzó, intenzívebb, hosszabb kezeléskor értágító, azaz fokozza a helyi véráramlást, ezáltal pedig a bőrben, kötőszövetekben, izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását, illetve a lebomlott anyagcsere termékek eltávolítását. A hosszabb kezelés során helyileg hisztamin szabadul fel, illetve fokozódik az érfal áteresztő képessége: emiatt kisebb vérömleny keletkezik. Ez a sajátvér-terápiához hasonlóan fokozza a fehérvérsejtek képződését és stimulálja az immunrendszert. Egyéb: A köpölyözéssel csökkenthető a fájdalmat kiváltó prosztaglandinok szintje is, továbbá az érzőidegek ingerlésével fájdalomcsillapító vegyületek szabadulnak fel.

Köpölyözés narancsbőr ellen

Köpölyözés narancsbőr ellen

Mára már közismert fogalom a vákuumos kezelés, és általában véve a vákuumtechnológia, de talán kevesen tudják, hogy milyen messzi időkre nyúlik vissza a vákuumos gyógyítás, szépítés eredete. Sokaknak talán ismerősen cseng a köpölyözés szó. Nos, nem véletlenül, hiszen ez a vákuumtechnológia egyik ősi formája. A köpölyözés lényegében nem más, mint hő és egy üvegbura segítségével légmentes közeg létrehozása. A hőt helyettesítheti egy pumpa is, és az 'üvegbura' avagy köpölyöző pohár a korai időkben, pontosabban az ősi egyiptomiaknál még bambuszból készült. A görögök pedig annyira nagyra becsülték a köpölyözés, azaz vákuumos kezelés erejét, hogy az orvosok emblémájául is a köpölyözőburát választották.

Ligetszépe Masszázs szalon és Vitálpont

Ligetszépe Masszázs szalon és Vitálpont

A Ligetszépe Masszázs szalon Pátyon, kellemes, barátságos környezetben, színvonalas szolgáltatásokkal várja szépülni, felfrissülni vágyó Vendégeit! Folyamatos akciók! Frissülő masszázs technikák, és alapanyagok, a legújabb trendeknek és igényeknek megfelelően. Bejelentkezés: előzetes megbeszélés alapján. Parkolási lehetőség a szalon területén!

Mélyszöveti köpölyözés és masszázs

Mélyszöveti köpölyözés és masszázs

Modern világunk ismét felfedezett egy régóta a gyógyászatban használt technikát, melyet a méreganyagok eltávolításához kiválóan lehet alkalmazni: ez a köpölyözés. A köpölyöző masszázs a köpöly terápia egyik vállfaja, melyet a Kínai gyógyászat már több ezer éve alkalmaz.

SPM vákuum-köpölyözés, modern köpölyözés

SPM vákuum-köpölyözés, modern köpölyözés

Az SPM vákuummasszázs a több ezer évvel ezelőtt bevált köpölyözésen alapszik, amelyet arra használtak, hogy a mélyebb gyulladt szervektől elvonja a vért a szöveti izzadmányt. Erre a célra egy harang alakú kicsiny üvegburát használtak, amelyben az alkalmazás előtt melegítéssel megritkították a levegőt, vagyis vákuumot képeztek, s aztán hirtelen a gyulladt felületre borították. A légnyomási különbségek miatt a vákuum felé torlódott a gyulladásos izzadmány. A cellulitisz nem más, mint a kötőszövetben felgyülemlett anyagcseretermékek gyulladásos folyamata, míg maga a cellulit a meglazult kötőszövetben megjelenő szöveti törmelék és zsírsejtek halmaza. Ezért a köpölyözés az egyik legalkalmasabb eljárás a cellulit eltávolítására és a cellulitisz megszüntetésére.

Tuti menü